39. letno srečanje elektrotehnikov Slovenije na Dolenjskem

Kot običajno je Elektrotehniška zveza Slovenije organizirala tudi letos že 39. srečanje slovenskih elektrotehnikov, ki se je tokrat odvijalo na Dolenjskem, v sodelovanju z ED Dolenjske in Bele krajine, ki je v sklopu obiska elektrotehnikov organiziralo strokovni ogled podjetja Krka in Šolskega centra Novo mesto.

Obiskovalci, bilo jih je za srednji avtobus, so bili najprej sprejeti v farmacevtskem podjetju Krka, kjer so si po predstavitvi podjetja ter kratki predstavitvi EDDBK, ogledali proizvodni proces izdelave zdravil, kasneje pa so člani ED, zaposleni v Krki, predstavili na terenu energetske kapacitete podjetja, kot so transformatorska postaja, kompresorska postaja, kotlovnica, kogeneracija ter centralni nadzorni sistem vodenja in upravljanja.

V nadaljevanju se je dogodek nadaljeval v Šolskem centru Novo mesto, s predstavitvijo dejavnosti ŠC, s poudarkom na elektro tehniki.

Zaposleni na ŠC, drugače tudi člani EDDBK so predstavili program Multimedija, kjer si dijaki pridobijo poleg teoretičnih  tudi praktična znanja iz področja multimedije; nato pa še projekt SCIDROM, ki predstavlja unikum v izobraževalnem procesu elektrotehnikov Šolskega centra Novo mesto.

Srečanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj zaslužnim članom ED ter kosilom in druženjem v prijetnem okolju vinske kleti Colnar na Trški gori.

Zapisal: Silvo Balant
Fotografije: Katarina Seliger

Scroll to Top