Vabilo na okroglo mizo »Obravnava osnutka Gradbenega zakona«

Spoštovani člani EDL,

sporočamo vam, da je v javni obravnavi do 20. 01. 2016, »osnutek Gradbenega zakona«, ki je za elektrotehniško stroko eden izmed osnovnih zakonov.

Obveščamo vas, da je IZS sprejela stališče, da je je omenjeni osnutek konceptualno in vsebinsko nesprejemljiv in ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Osnutek zakona je škodljiv za gospodarstvo, grajeno okolje in nenazadnje tudi za pooblaščene inženirje.

Da tudi mi kot društvo in vsak član osebno lahko sprejmemo stališče o tem, sklicujemo okroglo mizo z naslovom »Obravnava osnutka Gradbenega zakona«, ki bo 08. 01. 2016 ob 13.30 uri v Sindikalni dvorani Elektro Ljubljana d.d. Kotnikova 9 v Ljubljani. Okroglo mizo, ki bo obravnavala nekatera aktualna vprašanja s področja gradnje objektov, bo povezoval predsednik društva Anton Avčin u.d.i.e.

Uvodno razpravo na okrogli mizi bo imel Ivan Leban u.d.i.e., član Matične sekcije elektroinženirjev pri IZS. Omenjeni osnutek je dostopen na tej povezavi,  prav tako pa ga lahko najdete tudi na spletni strani http://www.izs.si/izpostavljena-novica/n/javna-obravnava-1886/.

Hkrati bomo ob koncu razprave izkoristili priložnost in vam predstavili planirane dejavnosti društva v letu 2016.

Vsem članom in njihovim najbližjim ob tem želimo veliko zdravja in uspehov v prihajajočem letu 2016.

S spoštovanjem in poslovno odličnostjo,

Predsednik ED Ljubljana
Anton Avčin, univ.dipl.inž.el.

Scroll to Top