Strokovno izobraževanje, ogled izobraževalnega centra Renault Nissan Adriatic in zbor članov društva

17.9.2020 smo izvedli zaradi situacije s COVID 19 večkrat odloženo strokovno izobraževanje.  Potekalo je v Izobraževalnem centru Renault Nissan Adriatic, Dolenja vas pri Mirni Peči.

Predavanje z naslovom Načrtovanje polnilne infrastrukture na poslovnih in večstanovanjskih lokacijah je izvedel Gregor Cimerman, univ. dipl. inž. elektrotehnike.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji so za udeležbo na seminarju pridobili 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Predavatelj, ki prihaja iz podjetja ETREL, je na zanimiv ter poučen način predstavil:

  • stanje tehnike in razvoj področja električne mobilnosti,
  • področje regulative, ki ureja načrtovanje polnilne infrastrukture,
  • izzive pri načrtovanju rabe in ustrezne polnilne infrastrukture v različnih napajalnih omrežjih in stavbah s prilagajanjem različnim informacijskim infrastrukturam distributerjev in uporabnikov,
  • izvedbe in delovanje polnilnih postaj.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji so za udeležbo na seminarju pridobili 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Naše druženje smo nadaljevali na isti lokaciji s predstavitvijo novega Izobraževalnega centra Renault Nissan Adriatic s strani vodja centra, Ceglar Gašperja.

Izobraževalni center, kakršnega avtomobilske znamke običajno premorejo le na največjih evropskih avtomobilskih trgih, je edinstven v Sloveniji, pa tudi v celotni regiji Adriatic, ki obsega države nekdanje Jugoslavije. Center je prvenstveno namenjen izobraževanju prodajalcev, svetovalcev in serviserjev vozil znamk Renault, Nissan in Dacia iz vseh držav regije Adriatic.

Namenjen je šolanju prodajalcev z najsodobnejšimi predavalnicami, z moderno tehnično opremo, ki omogoča kakovostno spoznavanje z novimi vozili. Za praktično šolanje serviserjev sta na voljo pravi mehanična in karoserijska delavnica s 15 delovnimi mesti in z vsemi potrebnimi orodji za učenje popravila motorjev, elektronike in karoserije, vključno s sodobno lakirnico in mešalnico barv, poseben del pa je posvečen tudi električnim in hibridnim vozilom.

Izvedli smo tudi redni zbor članov društva. Začeli smo jo z minuto molka ob slovesu našega člana Zdravka Šavorja. Sledil je pregled rednih poročil in vsebin.

Dogodek smo zaključili v sproščenem vzdušju, zadovoljni, ker smo se lahko družili.

Zahvaljujemo se predavatelju Gregorju Cimermanu ter podjetju ETREL za izkazano pozornost, gostitelju Ceglar Gašperju oziroma GRUPE RENAULT in MO Novo mesto za sofinanciranje dogodka.

Zapisal: Srečko Križman

Fotografije: revija Mehanik in voznik, člani društva

Nekaj utrinkov s strokovnega izobraževanja, obiska in zbora članov

Scroll to Top