Članstvo za strokovnjake

Elektrotehniška zveza Slovenije stremi k čim večjem vključevanju strokovnjakov v svoje delo. Pomembno je prepoznati in vključiti osebe, ki želijo še na drugačen način prispevati in deliti svoje znanje. Prenos in deljenje znanja med druge, ki se šele spoznavajo s stroko, med tiste, ki so že v stroki, vendar potrebujejo nadgradnjo znanja, in nenazadnje se lahko prenos znanja zgodi tudi z sodelovanjem pri aktivnostih, ki omogočajo nadaljnji razvoj stroke. 

Elektrotehniška zveza Slovenije je aktivna na področjih, ki pomagajo izboljšati in urejati delovne procese in prispevajo k napredku znanosti in inovacij na področjih elektrotehnike (energetika, telekomunikacije in informatika, elektronika, avtomatika in merjenja, tehnologija in materiali). 

 • Aktivno sodelovanje pri pripravi tehniških predpisov in povezanih dokumentov

  Strokovnjaki, ki sodelujejo z EZS, skrbno spremljajo stanje predpisov in predlagajo, katere predpise bi bilo treba posodobiti, spremeniti ali pripraviti na novo.  

 • Prevajanje in uporaba ustrezne terminologije

  Dejavnost prevajanja tehniških standardov, ki se potrebni za delo, je pri EZS prisotna že več kot 10 let. Vsi standardi, ki se prevajajo, so standardi, ki se uporabljajo. Predlagajo jih podjetja/posamezniki, ki so člani EZS.
  Področje, ki se skozi razvija in je povezano s prevajanjem, je področje strokovne terminologije. EZS stremi k cilju, da morajo biti vsi seznanjeni z aktualno terminologijo, ki se uporablja in je usklajena po celi Sloveniji. Vabimo strokovnjake, ki imajo smisel za slovenski jezik, da se pridružijo ekipi strokovnjakov, ki oblikuje strokovno terminologijo.
  Uporaba usklajenega slovenskega jezika v stroki je pomembna, ne le za razvoj stroke, temveč tudi da ne pride do nesporazumov. 

 • Seznanjanje z razvojem stroke

  Delo EZS je tudi seznanjanje strokovne javnosti z novostmi, ki prihajajo in na kakšne možne načine se jih vplete v proces dela. Povezava s strokovnjaki na različnih področjih iz različnih profilov omogoča širino, ki je en sam pogled na stroko ne more omogočiti. EZS spremlja razvoj v Sloveniji in v tujini ter opozarja na tehnologije, ki so pri nas (lahko) šele v povojih, v tujini pa se že uporabljajo. 

 • Priprava publikacij

  EZS z različnimi strokovnjaki pripravlja razlagalne dokumente predpisov, priročnike in vodila, ki imajo dodano vrednost, saj gre za dokumente, ki so uporabni pri delu. 

 • Izobraževanja

  Že od samih začetkov Elektrotehniška zveza in društva organizirajo izobraževanja, konference, simpozije, delavnice in usposabljanja. Pomembno je, da sta glavni merili pri pripravi dogodkov in izbiri predavateljev, kakovost in izjemno dobro poznavanje področja. Le tako lahko udeleženci dobijo znanje, ki ga potrebujejo. 

Strokovnjake vabimo, da se vključijo v elektrotehniška in strokovna društva in/ali delo Elektrotehniške zveze Slovenije. 

Za več informacij (in možnost članstva) vas vabimo, da nas kontaktirate na info.tajnistvo@ezs-zveza.si. 

O nas

Novice

Koledar dogodkov
pon
tor
sre
čet
pet
sob
ned
p
t
s
č
p
s
n
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
21
22
23
24
25
26
28
29
30
1
POSVETOVANJE RAZSVETLJAVA 2023 - CIE Session 2023
18/09/2023 - 20/09/2023    
Cel dan
SDR letos organizira največjo svetovno konferenco s področja razsvetljave, svetlobe in fotometrije - CIE Session 2023.  Konferenca je organizirana vsaka 4 leta in tako se [...]
Izobraževanje za varno delo v eksplozijsko ogroženih prostorih, september 2023
20/09/2023 - 21/09/2023    
0:00
Elektrotehniška zveza Slovenije prireja izobraževanja kandidatov za varno delo v eksplozijsko ogroženih prostorih. Na izobraževanje vabimo: PO1: delavce, ki delajo ali se le občasno nahajajo [...]
Zaščita pred delovanjem strele
27/09/2023    
9:00 - 14:00
SDGSS vabi k udeležbi na seminarju z okroglo mizo Zaščita pred delovanjem strele. Predavatelji na seminarju prof. dr. Maks Babuder dr. Boris Žitnik mag. Boris [...]
Events on 18/09/2023
Events on 27/09/2023
Zaščita pred delovanjem strele
27 Sep 23
1262 Dol pri Ljubljani
Scroll to Top