Članstvo za šolstvo

Del poslanstva Elektrotehniške zveze Slovenije je tudi zavedanje, da na mladih svet stoji. Verjamemo, da lahko EZS z zaledjem (strokovnimi in elektrotehniškimi društvi ter strokovnjaki) pripomore, da se ta proces lahko še dodatno okrepi že med šolanjem (na srednjih, višjih in visokih šolah). 

Srednješolci, študenti in mladi diplomanti so osebe, ki lahko s pomočjo izkušenega strokovnjaka na določenem področju dosežejo še več in posežejo po višjih ciljih. 

Niso pa pomembni samo šolarju, temveč tudi učitelji in profesorji, ki podajajo naprej svoje znanje. Znanje, ki ga je treba obnavljati in nadgrajevati. Sam razvoj področja ne dovoljuje, da bi učitelji in profesorji obstali na določeni stopnji znanja, brez zavedanja o spremembah in novih tehnologijah. Zavedati se moramo, da učitelji in profesorji vplivajo na videnje aktualnega stanja in razvoja stroke. 

Elektrotehniška zveza Slovenije je pripravila možnosti, na katere načine lahko pripomore k dodani vrednosti učnega procesa v šolah in na fakultetah: 

  • Uporaba ustrezne terminologije

    Eno izmed področij, ki se skozi razvija, je področje strokovne terminologije. EZS stremi k cilju, da morajo biti vsi seznanjeni z aktualno terminologijo, ki se uporablja in je usklajena po celi Sloveniji. Vabimo tudi profesorje in učitelje, ki imajo smisel za slovenski jezik, da se pridružijo ekipi strokovnjakov, ki oblikuje strokovno terminologijo.
    Uporaba usklajenega slovenskega jezika v stroki je pomembna, ne le za razvoj stroke, temveč tudi da ne pride do nesporazumov. 
  • Seznanjanje z razvojem stroke

    Delo EZS je tudi seznanjanje strokovne javnosti z novostmi, ki prihajajo. Povezava s strokovnjaki na različnih področjih, iz različnih profilov omogoča širino, ki je en sam pogled na stroko ne more omogočiti. 

Za več informacij (in možnost članstva) vas vabimo, da nas kontaktirate na info.tajnistvo@ezs-zveza.si. 

O nas

Novice

Koledar dogodkov
pon
tor
sre
čet
pet
sob
ned
p
t
s
č
p
s
n
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Scroll to Top