Članstvo za podjetja

Elektrotehniška zveza Slovenije je aktivna na področjih, ki pomagajo izboljšati in urejati delovne procese, obenem pa s povezovanjem strokovnjakov na različnih področjih, tudi iz elektrogospodarstva, prispeva k napredku znanosti in inovacij na področjih elektrotehnike (energetika, telekomunikacije in informatika, elektronika, avtomatika in merjenja, tehnologija in materiali). 

 • Aktivno sodelovanje pri pripravi tehniških predpisov in povezanih dokumentov

  Strokovnjaki, ki sodelujejo z EZS, skrbno spremljajo stanje predpisov in predlagajo, katere predpise bi bilo treba posodobiti, spremeniti ali pripraviti na novo.  
 • Prevajanje in uporaba ustrezne terminologije

  Dejavnost prevajanja tehniških standardov, ki se potrebni za delo, je pri EZS prisotna že več kot 10 let. Vsi standardi, ki se prevajajo, so standardi, ki se uporabljajo. Predlagajo jih podjetja/posamezniki, ki so člani EZS.
  Področje, ki se skozi razvija in je povezano s prevajanjem, je področje strokovne terminologije. EZS stremi k cilju, da morajo biti vsi seznanjeni z aktualno terminologijo, ki se uporablja in je usklajena po celi Sloveniji. Vabimo strokovnjake, ki imajo smisel za slovenski jezik, da se pridružijo ekipi strokovnjakov, ki oblikuje strokovno terminologijo.
  Uporaba usklajenega slovenskega jezika v stroki je pomembna, ne le za razvoj stroke, temveč tudi da ne pride do nesporazumov. 
 • Seznanjanje z razvojem stroke

  Delo EZS je tudi seznanjanje strokovne javnosti z novostmi, ki prihajajo in na kakšne možne načine se jih vplete v proces dela. Povezava s strokovnjaki na različnih področjih iz različnih profilov omogoča širino, ki je en sam pogled na stroko ne more omogočiti. EZS spremlja razvoj v Sloveniji in v tujini ter opozarja na tehnologije, ki so pri nas (lahko) šele v povojih, v tujini pa se že uporabljajo. 
 • Priprava publikacij

  EZS z različnimi strokovnjaki pripravlja razlagalne dokumente predpisov, ki imajo dodano vrednost, saj gre za dokumente, ki so uporabni pri delu. 
 • Priprava mnenj in strokovnih stališč

  EZS pripravlja tudi strokovna stališča za javnost in mnenja pri reševanju ključnih vprašanj stroke. EZS nudi tudi svetovanje glede vprašanj pri razvoju, sami izvedbi ali nejasnostih. 

Za podjetja ima EZS izoblikovana naslednja članstva: 

 1. Kolektivni član 
 2. Podporni član 
 3. Pridruženi član

Za več informacij (in možnost članstva) vas vabimo, da nas kontaktirate na info.tajnistvo@ezs-zveza.si. 

O nas

Novice

Koledar dogodkov
pon
tor
sre
čet
pet
sob
ned
p
t
s
č
p
s
n
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Scroll to Top