31.01.2019

Svetilke za notranjo razsvetljavo - karakteristike in fotometrični podatki

Na seminarju bomo govorili o karakteristikah in fotometričnih podatkih, potrebnih za pravilno izbiro svetilke za notranjo razsvetljavo. Pojasnili bomo delitev svetilk na podlagi porazdelitve svetlobnega toka, pomen kotne porazdelitve svetilnosti in svetlosti, kaj pomenita UGR in CRI in kako lahko na podlagi oznak izberemo ustrezno svetilko za vsak prostor. V praktičnem delu pa bomo izvedli meritev svetilke z goniofotometrom s pomočjo katere pridobimo vse potrebne podatke o svetilki.

Komu je namenjen seminar?

Seminar je namenjen načrtovalcem in projektantom, izvajalcem, kakor tudi inštalaterjem, vzdrževalcem in preglednikom sistemov notranje razsvetljave.

Izvajalca seminarja

Prof. dr. Grega Bizjak je profesor in predstojnik Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Kot pedagog raziskovalec in strokovnjak je na področju notranje in zunanje razsvetljave v Sloveniji in svetu prisoten že preko 15 let.

Doc. dr. Matej B. Kobav je zaposlen v Laboratoriju za razsvetljavo in fotometrijo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.
Profesionalno se ukvarja predvsem z meritvami notranje in zunanje razsvetljave.

Kotizacija

Kotizacija znaša:

  • za člane eTest sheme (s poravnano članarino): 100,00 EUR + 22% DDV,
  • za ostale: 110,00 EUR + 22% DDV

Plačilo na transakcijski račun EZS: 02010-0011333543

Kotizacija vključuje 2 uri seminarja, 2 uri praktičnega dela, preizkus znanja, gradivo in potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Da bi omogočili udeležencem seminarja aktivno sodelovanje na predavanju predvsem pa praktično izkušnjo pri delu v laboratoriju, je število udeležencev omejeno na 10. Priporočamo čim bolj zgodnjo prijavo, s katero si boste zagotovili udeležbo na seminarju.

Prijave zbiramo do 3 dni pred začetkom seminarja.

Zadnje objave

Spoštovani udeleženci seminarja! Obveščamo vas, da odpade  seminar z naslovom ''Zaščite pred delovanjem strele'' ki ga v četrtek, 12. marca 2020 v ...

Osnovna tema seminarja je projektiranje razsvetljave pisarniških, upravnih in drugih prostorov. Slovenski pravni akti s področja varstva pri delu ter ...

Usposabljanje o protieksplozijski zaščiti na osnovi ATEX regulative izvajamo pri EZS v dveh zaključenih celotah, in sicer v osnovnem  ...

Vabimo vas k udeležbi na seminarju Izvedba in vzdrževanje inštalacij v skladu z Gradbenim zakonom.

Seminar je namenjen elektroinštalaterjem, ...