11.10.2017

Harmonizirani standardi z dne 8. septembra 2017

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na svoji spletni strani objavilo nov seznam harmoniziranih slovenskih standardov, katerih uporaba ustvari domnevo o skladnosti proizvoda z zahtevami Pravilnika o omogočanju dostopnosti električne opreme na trgu, ki je načrtovana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej (Uradni list RS, št. 39/06 in 17/11-ZTZPUS-1).
Navedeni seznam je istoveten seznamu harmoniziranih evropskih standardov, ki je bil objavljen v Uradnem listu Evropskih skupnosti C 298, dne 8. septembra 2017 in nadomešča vse predhodne sezname.
Seznam je dosegljiv preko ikone    na vhodni spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (levo spodaj) oziroma preko spletnega naslova, kjer so na voljo različni podatki povezani z električne opremo, ki je načrtovana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej (Delovna področja ministrstva).

Neposredni dostop do strani, kjer je navedeni seznam standardov:

Walter Istenič
Sekretar