Tehniška dediščina

Slovenska elektrotehnika, elektrogospodarstvo in elektroindustrija so v novejši zgodovini pomembno prispevali k narodnogospodarskemu razvoju. Odbor za Tehniško dediščino bo skušal zaznati pretekle industrijske, znanstvene, inovacijske, pedagoške in druge dosežke na področju elektrotehnike ter jih iztrgati iz pozabe.

Publikacije

Publikacije predstavljajo najbolj pomemben vir strnjenega posredovanja zgodovinskega spomina. Odkrivanje pomembnih knjig , zapisov , študij in drugih pisanih oblik je stalna naloga.

Zgodovina slovenskega elektrogospodarstva

Izdajatelj

Elektrotehniška zveza Slovenije

Uredniški odbor

Predsednik:  Janez Hrovatin

Pomočnik predsednika: Janez Sterniša

Tajnik : Marijan Porenta

Člani: Maks Babuder, Ivan Lešnik, Krešimir Bakič, Štefan Lutar, Jože Bertalanič, Zdravko Močnik, Vlado Dirnbek, Anton Ogorelec, Ferdinand Gubina, Drago Papler, Franc Jakl, Joško Rosina, Janez Kern, Ivan Sevšek

Število strani: 607

ISBN: 978-961-6187-39-8

LETO IZDAJE: 2007

CENA: 100 EUR

Naročilnica

Muzejska zbirka

Muzejske zbirke so pomembne za vizualiziranje stvarnih dosežkov iz področji elektrotehnike tudi v lokalnih okoljih. Ni slučaj, da so prav take zbirke cilj šolskih ekskurzij za mladino, ki se odloča o svoji življenjski usmeritvi. Objavili bomo vsako zbirko, ki izpolnjuje pogoje za urejeno in za ogled dostopno elektrotehniško zbirko.

Blagovne znamke

Blagovne znamke so simboli za proizvode in storitve na področju elektrotehnike. Tudi te se rojevajo in minevajo. Za elektrotehniško področje je v spominu veliko blagovnih znamk, ki počasi a vztrajno tonejo v pozabo. Za ohranitev neke izkušnje smo dolžni posredovati delčke zgodb o elektrotehniških blagovnih znamkah tudi zanamcem.

Obvestila